Dubai lapsen kanssa – Mitä pitää tietää

”Millainen on Dubai lapsen kanssa? Mitä pitää tietää ja ottaa huomioon JOS sinne lähtee pienen lapsen kanssa”. Näitä kysymyksiä minulta kysyttiin meidän lomareissun aikana ja sen jälkee todella paljon. Tästä syystä kirjoitan nyt hyviä ja huonoja puolia Dubaihin matkustamisesta lapsen kanssa, joita me koimme:

dubai lapsen kanssa

Dubai lapsen kanssa:

Plussaa:

 • Dubaissa (talvella) on lähes aina lämmin ja se on suhteellisen lähellä. Lento kestää (jos kaikki menee hyvin, eikä kolmas maailmansota ole kolkuttamassa naapurivaltiossa, kuten meillä oli) noin kuusi tuntia. Suosittelen siis ottamaan suorat lennot, jos se vain on mahdollista. Meidän paluulento oli myöhässä alkuperäisestä laskeutumisajasta vain 3h58min, sillä Iranin ilmatilan yli ei saanut lentää. Toisaalta mielummin olen myöhässä kun väistelen ohjuksia.
 • Kaikki rakastavat lapsia siellä. Todella moni ohikulkija tai ravintolan, kaupan yms työntekijä huomioi Benkun jollain tavalla. Tämä on todella virkistävää, sillä ei Suomessa lapsia huomioida läheskään niin usein.
 • Elämisen helppous. Turistilla on turvallista ja kaupasta saa nirsoinkin matkustaja lähes kaikkea mitä tarvitsee.
 • Tekemistä riittää kaikille. Dubai lapsen kanssa on tosin huomattavasi erilainen, kuin kaverin tai puolison kanssa. Tuskin olisimme 9 vuotta sitten, kun viimeksi olimme Dubaissa J:n kanssa käyneet Miracle Gardenissa katsomassa 10 metrisiä kukkaistutuksia Disney-hahmojen muodossa. Tai viettäneet niin paljon aikaa hotellialueella. Varsinkin tuo meidän hotelli oli kuin tehty lapsiperheille. Aamiaispöydässä näkyi kaloja uimassa hotellin sisällä olevan ”viidakon” puroissa. Hotellin pihalla oli riikinkukko-aitaus ja ulkona olevissa puroissa ui samoja kaloja kuin sisällä. Hotellilla oli kaksi eri uima-allasta lapsille ja leikkipuisto.

dubai lapsen kanssa

dubai lapsen kanssa

Tämä oli ihan virkistävä vaihtelu meidän viime reissun hotelliin, sillä siinä murjussa hinta ei            paljoa pankkitiliä laihduttanut ja alakerrassa pyöri mitä todennäköisimmin prostituoidut.

 • Dubai on puhdas paikka ja olettaisin, että kylmäketjut siellä toimii aavistuksen verran paremmin kuin esim Thaimaassa. Tämä tarkoittaa sitä, että prosentit vatsapöpön eli reissuripulin saamiseen pienenevät huomattavasti.
 • Taksilla matkustaminen joka puolelle on todella halpaa ja se on paras tapa liikkua.

 

Miinukset:

 • Dubai on suhteellisen kallis paikka. Jotkut asiat on hieman hintavampia kuin Suomessa, kuten ulkona syöminen, mutta tietyt asiat ovat esim kaupoissa halvempia kuin täällä härmässä. Jos haluat mennä ulos muutamalle drinkille varaa siihen melkein tuplat siihen mitä olisit varannut Suomessa. Olut ravintolassa maksaa noin 15€, drinkit noin 30€ ja niitä saa oikeastaan vain hotellien baareista tai ravintoloista.
 • Liikkuminen tapahtuu lähes poikkeuksetta takseilla. Niissä tosin ei ole aina turvaistuimia ja liikenne saattaa vaikuttaa aika kaoottiselta alkuun. Nopeasti kyllä kokenut rattimies tai -nainen oppii lukemaan sitä harmoniaa joka liikenteessä on
 • Jos haluaa kurkata Dubain turistielämän verhon taakse niin ihmisoikeusasiathan sielä on ihan päin….

Jos olet harkinnut Dubaihin lähtöä, niin kysy ihmeessä vinkkejä. Mielelläni vastaan kysymyksiin jotka askarruttaa.

2 thoughts on “Dubai lapsen kanssa – Mitä pitää tietää

 1. Elinap says:

  Missä hotellissa olitte? Oliko jonkin matkanjärjestän kautta vai ihan omatoimimatka? Oliko rannat hyviä vrt Kreikan tai vaikkapa Espanjan rantoihin?

  • Faijahommia says:

   Otettiin matka Aurinkomatkojen kautt. Hotelli oli Grand Hyatt Dubai ja se oli kyllä todella hieno.
   Ranta missä oltiin (le mar) oli kyllä todella hyvä. Palveluita oli joka lähtöön. Merivesi oli vaan todella suolaista ja kylmää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.